Criza, între zâmbet şi grimasă

Criza, între zâmbet şi grimasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, la Gura Humorului s-a râs, cum altfel? cu gura până la urechi. Gălăţenii nu au lipsit de la de la sărbătoarea locală care a inclus, pe lângă concursuri („Barabula de aur”), expoziţii  şi alte manifestări artistice, tradiţionalul Festival Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la ...Gura Humorului”, ajuns la ediţia a XIX-a.

Festivalul, găzduit de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, a înregistrat anul acesta un record de participanţi. Să fie datorită temei? Concurenţii au primit sarcina să facă haz de necaz pe un subiect în ton cu vremurile - „Zâmbetul crizei”.

De altfel, sloganul tuturor manifestărilor de sfârşitul săptămânii s-a intitulat „Fie criza cât de mare, barabula i-o scăpare”…

Caricaturistul gălăţean Florian Doru Crihană a fost în miezul manifestării, ca membru al juriului la secţiunea grafică, şi a luat pulsul zecilor de participanţi din toată lumea. A expus lucrări de-ale sale sau din colecţia personală. Galaţiul a fost reprezentat şi de concurenţi înscrişi la ambele secţiuni.

După cum scrie un ziar local, cu premii au plecat acasă doar doi gălăţeni, care s-au remarcat, alături de alţi câţiva participanţi, la secţiunea creativitate literară: Constanţa Apostol, pentru “Semper fidelis” şi Iulian Bostan, pentru “Ad rem”.

Comentariu foto: Florian Doru Crihană a împărţit, la rândul său, zâmbete la Gura Humorului

Citit 538 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.