FESTIVALUL FORMEI ȘI AL CULORII - O încântare pentru tinerii artişti gălăţeni (FOTO)
Foto: Foto Sonia Baciu

FESTIVALUL FORMEI ȘI AL CULORII - O încântare pentru tinerii artişti gălăţeni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primul festival destinat ”formei şi culorii”, desfăşurat în perioada 9-21 mai, la Galaţi, în cadrul căruia a avut loc Concursul Naţional de arte plastice ”Camil Ressu”, ajuns la a 15-a ediţie, s-a dovedit un prilej bun de a-i aduce pe tinerii artiştii în faţa publicului. Evenimentul organizat de Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie (ONG-ARTE), în parteneriat cu Liceul de Arte ”D. Cuclin”, Teatrul Muzical ”N. Leonard” şi Galeriile de Artă ”N. Mantu”, cu sprijinul sponsorului principal, Damen Shipyard Galaţi, a fost unul foarte bine primit atât de elevii gălăţeni, care au putut vedea altceva faţă de ce erau obişnuiţi, cât şi de profesorii coordonatori, care au participat la ateliere interactive pe toată perioada festivalului.

“Acest festival le-a deschis oamenilor ochii către cultură şi artă, fiind invitaţi în atmosfera liceului nostru. Mi-a plăcut să particip la activităţi alături de colegi şi profesori. Cu toţii am lucrat cu drag pentru a realiza diverse lucrări, pe teme diferite, pentru a le arăta oamenilor din jur o bucată din sufletul nostru, fiindcă orice lucrare a unui artist arată viziunea sa asupra lumii, pe care o împărtăşeşte prin artă. Am fost plină de energie pe tot parcursul festivalului, şi abia aştept următoarea ediţie. De asemenea, datorită sponsorului, liceul nostru a luat o altă înfăţişare, iar elevii au fost susţinuţi (n.r. - premianţii au beneficiat de vouchere pentru achiziţionarea de materiale)”, a spus Sonia Cireaşă, elevă în clasa a XI-a.

Şi din partea sponsorului acestui festival au venit cuvinte de apreciere, care au arătat că e nevoie de sprijin pentru a face lucruri frumoase. “Mă bucur că am fost alături de dumneavoastră, elevi şi profesori, iar ceea ce am văzut aici îmi arată că avem un liceu extraordinar, cu copii deosebiţi de talentaţi. Mă bucur că am putut fi parte dintr-un astfel de eveniment de un nivel cultural înalt şi îmi doresc ca şi pe viitor să aud numele dumneavoastră, nu doar pe plan local, ci şi naţional şi internaţional”, a declarat Daniela Cristea, reprezentanta Damen Shipyard Galaţi.

Cristina-Liliana Iordache, preşedintele Asociaţiei pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie (ONG-ARTE) consideră că acest proiect a fost ca un “copil” al ARTE(i): “Este motivul pentru care îmi place că existăm, ca ONG, pentru copiii şi tinerii talentaţi. Întreaga mobilizare pe care am văzut-o cu această ocazie, atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor, a fost exemplară. Vrem totodată să mulţumim sponsorul evenimentului, Damen Shipyard, fără de care acţiunea noastră, oricât de frumoasă şi bine intenţionată ar fi fost, nu s-ar fi conturat astfel, în folosul elevilor talentaţi de la Liceul de Arte, cărora le mai pregătim şi alte surprize”.

Citit 1815 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.