TUR PIETONAL GRATUIT/ ”Galaţiul multicultural. Moştenirea minorităţilor locale”
Foto: Sursa foto: Facebook - Mila 80

TUR PIETONAL GRATUIT/ ”Galaţiul multicultural. Moştenirea minorităţilor locale”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Asociaţia "Mila 80" organizează traseul-cultural "Galaţiul multicultural. Moştenirea minorităţilor locale", propunând locuitorilor un tur ghidat gratuit, prin care se va readuce în prim plan importanţa locuitorilor de alte etnii la evoluţia socială şi economică a oraşului nostru. Turul se va desfăşura sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18,00, cu plecare din faţa Facultăţii de Drept (intersecţia străzilor Domnească şi Episcop Melchisedec Ştefănescu/ Vultur), urmând a fi atinse următoarele obiective: Biserica Lipovenească, Biserica Catolică, Consulatul German (str. Culturii), Biserica Bulgărească, Templul Societăţii Meseriaşilor (Sinagoga), Biserica Greacă, Biserica Armenească, amplasamentul fostei Biserici Sf. Gheorghe - unde au fost îngropate rămăşiţele hatmanului cazacilor zaporojeni Ivan Mazepa.

"Galaţiul multicultural. Moştenirea minorităţilor locale" este un traseu-cultural care va spune povestea grecilor, evreilor, turcilor, lipovenilor, italienilor, germanilor, bulgarilor, armenilor, turcilor, romilor, ucrainenilor, maghiarilor, sârbilor şi a altor reprezentanţi ai etniilor care au trăit în zona oraşului nostru. Vor fi atinse preponderent lăcaşe de cult, întrucât bisericile, templele şi moscheile au funcţionat mereu ca principal coagulant al populaţiilor minoritare.

Traseul-cultural reprezintă a doua acţiune din proiectul "Învăţăm în stradă istoria din cărţi". Cunoaşterea istoriei şi poveştilor oraşului reprezintă un pas esenţial în conservarea memoriei comunităţii şi conştientizarea valorilor locale.

Asociaţia "Mila 80" reuneşte oameni interesaţi de patrimoniul local, de istoria comunităţii, de evoluţiile sociale locale şi de obiceiurile specifice Galaţiului. Membrii săi au expertiză în domenii ca sociologie, comunicare publică,  artizanat tradiţional, protecţia mediului şi management de proiect.


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2729 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 18:36

1 comentariu

 • postat de Mickey Mouse
  Miercuri, 06 Iulie 2016 13:09
  5.13.160.***
  Traseul trece si pe la depozitele de fier vechi sau cele de pet-uri? Sau seara pe la terasele unde se aduna proxenetii?Sa vedeti contributia romilor la bunastarea orasului!
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.