Internetul ajunge în „V.A. Urechia”

Internetul ajunge în „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În următoarea perioadă, Biblioteca „V.A. Urechia“ Galaţi şi alte 20 de biblioteci publice din judeţ vor fi dotate cu puncte moderne de acces la internet, în programul naţional „BiblioNet - lumea în biblioteca mea“.

Din cele 31 de biblioteci judeţene care au accesat finanţarea, în urma unui proiect minuţios redactat, doar 12, printre care şi cele din Galaţi şi Brăila, au fost selectate, în prima rundă a programului.

BiblioNet este implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, în parteneriat cu International Research & Exchanges Board (IREX) şi este finanţat cu 26,9 milioane de dolari, de către Fundatia Bill & Melinda Gates. Programul, aplicat pentru următorii cinci ani, are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România.

Instituţia din Galaţi va face publică abia săptămâna viitoare lista cu bibliotecile publice din judeţ care vor beneficia de dotări.

Bibliotecile locale vor primi calculatoare şi soft, cursuri de instruire, iar Biblioteca Judeţeană va fi dotată cu un Centru de formare cu unsprezece laptopuri şi un videoproiector şi o imprimantă.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.