Tradiţia rezistă, în ciuda crizei!

Tradiţia rezistă, în ciuda crizei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Festivalul de folclor "Doina Covurluiului", ediţia a patra *

În vara aceasta, gălăţenii vor uita de griji măcar câteva ore pe seară, timp de aproape o săptămână, răstimp în care se va derula Festivalul Internaţional „Doina Covurluiului”. Aşa cum ne-a obişnuit,  Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va organiza manifestarea tot la mijlocul lunii august, timp de cinci zile, în preajma sărbătorii de Sf. Maria.

Organizatorii au chemat la festivalul din acest an grupuri folclorice din Rusia, Grecia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova. Câştigător al concursului din 2008, ansamblul din Găgăuzia se va întâlni din nou cu gălăţenii, de data aceasta în afara competiţiei, în calitate de invitat de onoare. Prezenţa ruşilor din Moscova va fi o premieră pentru manifestarea ajunsă la ediţia a patra.

Nu vor lipsi nici grupurile folclorice din diferite regiuni ale ţării: Ţara Vrancei, „Dorul românesc” din Bistriţa Năsăud, „Junii Sibiului”, „Baladele Dunării” din Tulcea, „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Directorul general al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, spune că spectatorii nu vor simţi faptul că în acest an bugetul festivalului e ceva mai mic, mai ales că speră să mai primească nişte bani de la Consiliul Judeţean. „Deşi bugetul manifestării e redus cu 15 la sută, îi asigur pe gălăţeni că se vor bucura cu 15 la sută mai mult ca anul trecut”, e mesajul directorului.

Avram mai adaugă că atât Tabăra Naţională de Sculptură, cât şi Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” se vor ţine în perioadele obişnuite.

Foto: arhiva V.L.

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.