MAI MULT CA SF-UL. Poala (4)

MAI MULT CA SF-UL. Poala (4)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CITEȘTE Poala (1) - CLICK AICI PENTRU DETALII

CITEȘTE Poala (2) - CLICK AICI PENTRU DETALII

CITEȘTE Poala (3) - CLICK AICI PENTRU DETALII

Poliţista Mark privi în jos. Niciun pericol să fie văzută de colegă scotocind după pilula aia de penicilină - Susane Din Magic încă nu se simţea urcând. Poate crăpase, vaca! Nici nu arăta prea vie când intrase în schimb...

Moarta naibii rămăsese agăţată de cracul stâng al combinezonului! Cu capătul metalic al blasterului, asistenta zdrobi degetele crispate ale „ăleia”. Reuşi astfel să extragă în grabă de acolo o pastilă minusculă de penicilină. O băgă în buzunarul pentru lucruri contaminate, bine dezinfectat dimineaţă. Se auzeau paşi moi. Se prefăcu că îi ia pulsul tipei, dar se murdări de sânge. Doamna Mark se enervă: înjură înfundat, femeieşte, în timp ce-i zbură tinerei hoaţe calota cu patul blasterului. Simplificase chestia! Întoarse arma spre scări. Nu era Susane, erau alţi doi. Primul care apăru, ferindu-se de o eventuală rafală, fu subinginera de poliţie Keaton. Avea plămâni tari canalia: nu purta mască, deşi era noapte şi noaptea smogul este cu mult mai puturos. Faţa albită a voluntarului se iţi din spatele subinginerei. Toanta de Susane Magic era pesemne mai jos, ca să-i acopere. Ea întotdeauna acoperea pe cineva... Oricum, n-o s-o mai ducă mult, cu sau fără pastile, se gândi doamna Mark, pipăind prin buzunar micuţa pilulă care valora cât un cartier cu vile, cu semafoare cu tot!

- Pariez că n-ai găsit şi lucrul ăla, aruncă în treacăt Keaton, cu indiferenţă.

Doamna Mark rânji satisfăcută, aşezându-şi neglijent blasterul pe umăr: „S-a opus arestării, doamnă subinginer”, explică ea. Apoi se uită mai atent.

- E prea murdar aci, şefa´, o s-o caute ălea la morgă, s-o găsi şi vreo pilulă, adăugă ea. Nu-s plătită destul pentru câtă murdărie se face! Sau pune-l pe tăntălăul ăla de Jay să caute prin sânge - va găsi el vreo pietricică mişto, care să semene a pilulă!

Doamna Keaton dădu din cap înţelegătoare: chiar aşa era! Lui Jay i se păru că vede o ceaţă diafană desprinzându-se din trupul celei căzute. Dar cine dracu´ poate să vadă bine ceva într-un întuneric atât de dens, opac chiar şi la infraroşii?

Nenorocita scăpase un tub cu bomboane rotunde. Mark călcase pesemne pe el. Jay adună una câte una zaharinele împrăştiate şi le strânse în poală. „Vreţi?”

Citit 890 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.