INVITAȚIE | Nora Iuga şi Angela Baciu, recital de poezie la Biblioteca Metropolitană

INVITAȚIE | Nora Iuga şi Angela Baciu, recital de poezie la Biblioteca Metropolitană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu prilejul împlinirii unei respectabile vârste dintr-o viaţă plină, ani pe care şi-i asumă cu şarm, cunoscuta scriitoare Nora Iuga va susţine, alături de poeta şi publicista gălăţeană Angela Baciu, un recital special de poezie, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti. Evenimentul se va desfăşura pe 10 ianuarie, de la ora 17,30, la sediul din strada Take Ionescu nr. 4 al bibliotecii.

Remarcată şi peste hotare - premiată, foarte tradusă şi tipărită la edituri străine, Nora Iuga a mai colaborat şi la alte recitaluri cu poeta gălăţeană, a cărei carte de taifasuri literare (un lung interviu cu Nora, jurnal al… întâlnirilor celor două, cu amintirile sărbătoritei din vremea a patru dictaturi, despre călătorii prin Europa şi mari prietenii legate acolo cu oameni de seamă, despre profesorii săi, de la Călinescu la Vianu sau Henri Wald) a fost recent premiată. Este vorba despre volumul "4 zile cu nora", scos la Editura Charmides, în 2015, recompensat cu Premiul „Cartea Anului” de către Filiala ieşeană a Uniunii Scriitorilor din România (USR). Premierea a avut loc pe 16 decembrie anul trecut, la Casa Serfioti (Ethos Caffe), din Galaţi.

Născută la 4 ianuarie 1931, poeta, prozatoarea şi traducătoarea Nora Iuga este membră a USR şi a PEN-Club, a publicat peste 20 de volume de poezie, multe traduse,  câteva romane, şi a tradus peste 30 de titluri (inclusiv din Nietzsche, Strindberg, Celan, Günter Grass sau Herta Müller). A fost distinsă, printre altele, cu Premiul Friedrich-Gundolf, al Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, Darmstadt, şi cu Crucea de Merit în grad de cavaler (la recomandarea preşedintelui german).

Partener media la recitalul din 10 ianuarie este „Literatura de Azi” - revistă de cultură online, sub egida USR.

Citit 2465 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.