Nu "Altă întrebare", ci... "Altă carte". De Ghica

Nu "Altă întrebare", ci... "Altă carte". De Ghica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Tatăl aforismului" de la Dunărea de Jos şi.... Tecucel, scriitorul şi profesorul Vasile Ghica, "loveşte din nou", cu un volum nou-nouţ de gânduri parcă sculptate, ce va fi lansat marţi, 25 aprilie, de la orele 18,00, la sediul principal al Institutului Cultural Român, de pe Aleea Alexandru nr. 38, din Capitală!

Ghica este cel mai... răspândit internaţional local: a publicat cărţi în Franţa, Italia, Spania şi, nu la îndemâna oricui, în Liban, a primit premii literare la Beirut şi Torino, îl găsiţi, dacă vă dă mâna, şi-n Biblioteca Congresului SUA!

În '89, la "Junimea", îi apărea o carte de aforisme în 100.000 de exemplare, în care riscase cu afirmaţii de felul: "Cine îşi depăşeşte epoca, o aşteaptă la răcoare".

După ce a scos vasta sa enciclopedie a personalităţilor tecucene, şi-a făcut şi duşmani; un anonim i-a scris: "Ghica ăsta, tip bizar/ M-a scos din dicţionar/ Dar îmi e la fel de drag,/ El mă scoate, eu îl bag".

Tecuceanul constata că, deşi în tinereţe nu scriau nici la gazeta de perete, la bătrâneţe publică toată lumea: din 150 de colegi de facultate (Filologie, la Iaşi, isprăvită în '65), "doar vreo 10 nu au scris cărţi". Era foarte greu să publici înainte, iar acum "nici scriitorii nu se mai citesc între ei".

Citit 2070 ori Ultima modificare Duminică, 23 Aprilie 2017 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.