Sărbătoarea Sfintei Mării la Biserica „Mavromol” din Galaţi

Sărbătoarea Sfintei Mării la Biserica „Mavromol” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a adunat la rugăciune, în bisericile din Eparhia Dunării de Jos, zeci de mii de creştini.

Posibilităţile de a fi în comuniune cu Maica Domnului şi Fiul lui Dumnezeu  au fost multiple. Zilele acestea, mulţi dintre creştini au mers în pelerinaj la mănăstirile Adam şi Vladimireşti, iar cei care au rămas în oraş au participat la programul liturgic de la bisericile „Precista” şi „Mavromol”.

În ziua de 15 august, la Liturghie, gălăţenii au parcurs ore de tihnă, deşi căldura a pus la mare încercare răbdarea rugătorilor.

La Biserica „Mavromol”,  unde slujeşte întru Hristos părintele paroh Mihai Gherghe, sfântul locaş a devenit neîncăpător. Icoana Maicii Domnului - Făcătoare de Minuni - şi slujirea aleasă a preoţilor care s-au alăturat smeritului părinte Mihai au dat nădejde  creştinului  că în lumea aceasta seculatizată, dezbinată de ură şi de egoism, de multe nedreptăţi, Cineva le ascultă rugăciunile şi îi ridică din nevoi.

„Nu prea am venit până acum la Sfânta Liturghie, însă - în această vară - mergând cu mama mea la tratament, în staţiunea Lacu Sărat din Brăila, am participat aproape în fiecare seară la rugăciune, la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, ne mărturisea doamna Adina Ş., profesoară din Galaţi. În acest interval de timp, am avut şansa să fiu prezentă la două Liturghii săvârşite de Prea Fericitul nostru Patriah Daniel şi Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, iar frumuseţea acestor slujbe mi-a schimbat perspectiva asupra vieţii mele de creştin”.

„Până acum nu-mi făceam timp de biserică - după ce veneam de la programul şcolii la care predau - îmi dedicam tot timpul familiei. Astăzi, am luat-o pe mama cu mine şi am ieşit la rugăciune, să fim în comuniune cu Maica Domnului şi Fiul ei şi bucuriile unei Liturghii îmi umplu sufletul de pace, viaţa de lumină. Îmi pare rău pentru toate momentele asemănătoare pe care le-am ratat până acum, în mai bine de patru decenii de viaţă...”

Maica Domnului este considerată temelia vieţii creştine, „cauza mântuirii noastre”. De aceea mulţi creştini şi-au plecat genunchiul în faţa Icoanei Maicii Domnului şi au cerut „Împărătesei Cerului şi a Pământului” să ne ţină în lumină. Să intermedieze pentru noi, creştinii, la Fiul său, pentru zile mai bune, pentru pace sufletească, pentru vremuri mai sigure.

Între rugători, sâmbătă la Biserica „Mavromol” s-a aflat şi copilul nostru de aur - Maria Cristina  Crăciun - care, în semn de mulţumire adus Maicii „Mavromolissima”, care i-a fost reazem în momente mai delicate ei şi familiei ei, a cântat Maicii Domnului cântece de slavă.

La istorica biserică aflată în centrul Galaţilor, rugăciunea s-a îmbinat cu  slujirea aproapelui, prin grija părintelui Mihai, a Consiliului şi comitetului parohial. Astfel încât, creştinii de aici, dar şi săracii aflaţi în evidenţa parohiei s-au hrănit la această mare sărbătoare nu numai cu rugăciunea, ca hrană pentru suflet, ci şi cu hrană pentru trup.

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.