Elevii de la Şcoala Nr. 28 au jucat personajele lui Victor Cilincă

Elevii de la Şcoala Nr. 28 au jucat personajele lui Victor Cilincă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clasa a III-a C de la Şcoala Nr. 28 a organizat o prezentare a cărţii "Ţara de sub Picior - Cartea Verde a verzuşilor", de Victor Cilincă (Editura Limes, Cluj), în prezenţa autorului. Volumul - conţinând un basm ecologic care a prins la cei mici, şi dramatizarea, puţin schimbată, a basmului (premiată la concursul Teatrului "Ion Creangă", care a şi jucat-o), a constituit o provocare pentru cei mici, care au prezentat pe rând personajele, în regia doamnei învăţătoare Nicoleta Mihai.

Radu Toader, critic în vârstă de nouă ani al clasei, a intervenit la un moment dat, comparând cartea cu cele ale foarte popularului Roald Dahl. O carte a britanicului, "Charlie şi Fabrica de Ciocolată", apărută şi la noi (ecranizată, cu Johnny Deep în rolul lui Wonka), a fost editată în 13 milioane de exemplare.

""Ţara de sub Picior" e o carte care, ca să zic aşa, m-a fascinat foarte mult", a spus Radu. "E bună pentru toţi, şi pentru adulţi, o recomand cu toată inima, pentru că este şi educativă, ne şi arată ce trebuie să facem". "Şi ce NU trebuie să facem cu natura", a adăugat învăţătoarea, care a relatat că basmul verzuşilor a devenit foarte popular în şcoală şi, cu toate că biblioteca clasei nu a putut găsi decât trei exemplare, pe care "le-am citit într-un maraton, zi de zi, cele trei cărţi au fost împărţite" şi "timpul de pregătire a spectacolului a fost extrem de scurt - mai puţin de o săptămână, copii au fost minunaţi, ca şi părinţii, care i-au costumat cât mai interesant".

Copiii au intrat în scenă, fiecare cu o frază-caracterizare de personaj: Sobolul (Andreea Cărăbăţ), prinţesa Iasomia (Miruna Chingă), dar şi alte personaje, precum Nenea Şed - primarul satului de pe Năsturel, pipernicul arţăgos şi alte personaje neaşteptate, dintr-o lume mititică, cu susul în jos. Copiii îl iubesc mai ales pe Uriaşul Ficăţel, cel leneş, dar simpatic, bolnăvior, obosit şi cu ficatul mărit. Copiii se gândesc chiar la un turneu prin alte şcoli cu această montare.

Gazdă a fost bibliotecara şcolii, Victoriţa Tănase. Copiii i-au pus întrebări autorului, care i-a îndemnat să nu ridice mâna şcolăreşte, ci să încerce să vorbească precum oamenii mari oamenilor mari.

Citit 1513 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.