Festivalul de muzică veche Dimitrie Cantemir, la a II-a ediţie

Festivalul de muzică veche Dimitrie Cantemir, la a II-a ediţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii pasionaţi de muzică veche sunt invitaţi, din nou, la concert, în grădina Muzeului Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi. Sâmbătă, la ora 19,00, va începe Festivalul Internaţional de Muzică Veche Tradiţională „Dimitrie Cantemir”, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural gălăţean.

După deschiderea oficială, va concerta formaţia Murza din Ucraina. Apoi, sunt programaţi să urce pe scenă Formaţia Ali Rizev Erdogan şi Alev Gafar din Istanbul, Turcia. Le va veni apoi rândul componenţilor Ansamblului de Dans Tradiţional „Olympos” să îşi încânte publicul. Seara se va încheia cu un recital al formaţiei gălăţene Kalofonis. Închiderea evenimentului este programată pentru ora 21,00.

Intrarea este liberă şi se va face pe poarta dintre Strada Domnească, începând cu ora 18,30.

Anul trecut, pe 9 iulie, Festivalul Internaţional de Muzică Veche Tradiţională „Dimitrie Cantemir”, a atras public, mai ales pentru o primă ediţie organizată la Galaţi. Au urcat pe scenă, atunci: formaţia „Cenan Vafki“ din Istanbul, trupa de dans popular turcesc „Fidan Lar“ a Uniunii Democrate Turce din România, Viorica State, dar şi formaţia „Kalofonis“ din Galaţi şi Ansamblul de Dans Tradiţional Grecesc „Olympos“, care vor lua parte la eveniment şi în acest an.

Sursa foto: Arhiva EDJ

Citit 1357 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2017 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.