Zilele comunităţii armeneşti, celebrate la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi cunoscuţi reprezentanţi ai etniei vor lua parte la manifestările de la Biblioteca „V.A. Urechia” *

După seria de evenimente dedicate comunităţilor italiene şi turce, Biblioteca „V.A. Urechia” găzduieşte în această săptămână o altă manifestare a unei minorităţi naţionale. Armenii din Galaţi şi din ţară se vor reuni la o manifestare organizată în preajma aniversării proclamării Republicii Armenia (21 septembrie).

Joi, la ora 11,00, se vernisează mai multe expoziţii. Una documentară şi de carte armeană, din colecţiile bibliotecii şi ale Uniunii Armene din România, filiala Galaţi. O alta - de gravură, semnată Pavel Botezatu. Şi o a treia expoziţie, cu trofeele şi medaliile obţinute de un alergător de cursă lungă, Mihai Drăghici.

Vineri, de la ora 17,00, la bibliotecă se vor afla reprezentanţii Editurii Ararat. În acelaşi cadru va fi proiectat un film documentar despre 200 de orfani armeni care, în 1923, şi-au găsit alinarea într-un orfelinat din localitatea românească Strunga.

Duminică, toţi participanţii la manifestare urmează să participe la slujba de la Biserica Armenească.

Printre invitaţi se numără şi două figuri marcante ale etniei. Este vorba despre Vartan Arachelian, ziarist şi scriitor, realizator de programe pentru radio şi televiziune, şi Varujan Pambuccian, politician, de profesie matematician şi informatician, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Aceştia vor ajunge la Galaţi vineri, respectiv duminică.

Manifestările sunt organizate de Parohia Bisericii Armeneşti Galaţi, în colaborare cu biblioteca şi Consiliul Judeţean Galaţi.

Citit 700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.