Actriţa Ramona Păuc, premiată la un festival internaţional

Actriţa Ramona Păuc, premiată la un festival internaţional
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Artiştii gălăţeni ne oferă iar motive de mândrie. De această dată, veştile bune vin de la Teatrul de Păpuşi "Gulliver", care a participat, în perioada 24-27 octombrie, la Festivalul Internaţional de Animaţie "Sub bagheta lui Merlin" din Timişoara, cu două reprezentaţii ale spectacolului "Frumoasa şi bestia", în regia şi adaptarea lui Cristian Pepino. Actriţa Ramona Păuc, care interpretează rolul Frumoasei în acest spectacol, a primit Premiul Special din partea juriului, pentru prestaţia sa artistică.

Teatrul "Gulliver" s-a aflat în competiţie alături de alte 15 trupe, din România, Serbia, Republica Moldova şi Ungaria. Juriul festivalului a fost alcătuit din: dr. Oana Leahu, regizor, decanul Facultăţii de Arte în limba română din cadrul Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, preşedintele juriului, dr. Toma Hogea, actor păpuşar, regizor, Gabriela Mariş, teatrolog, editor al revistei "Timpul Cireşelor", şi Mariana Ivaşscu, actor păpuşar, regizor.

Spectacolul "Frumoasa şi bestia" a mai fost jucat, în această toamnă, la festivaluri de teatru pentru copii şi tineret din Iaşi şi Alba Iulia, iar în luna noiembrie va participa la Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie "ImPuls", organizat de Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti. "Frumoasa şi bestia" a primit şi premiul pentru regie în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver".

Spectacolul "Frumoasa şi bestia" va mai putea fi vizionat la Teatrul "Gulliver" pe 26 noiembrie, de la ora 10,30.

Citit 938 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.