Nuntă regală: Prinţul Harry al Marii Britanii s-a căsătorit cu actriţa americană Meghan Markle

Nuntă regală: Prinţul Harry al Marii Britanii s-a căsătorit cu actriţa americană Meghan Markle
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, actrița americană Meghan Markle, s-au căsătorit religios, astăzi, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Ceremonia a fost una somptuoasă, reunind fastul regalității britanice cu strălucirea hollywoodiană, aducând o nouă scânteie într-o monarhie care se străduiește să rămână relevantă în timpurile moderne, după cum scrie Reuters.

”Arăți uimitor!”, i-a spus Prințul Harry lui Meghan când a văzut-o la altar. Potrivit Pro Tv, actriţa americană a ales să poarte o superbă rochie Givenchy, cu mâneci lungi. Voalul miresei a fost fixat cu ajutorul tiarei bătute cu diamante ce i-a aparţinut reginei Mary, tiară ce face parte din Bijuteriile Coroanei şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elisabeta a II-a. Voalul are flori din fiecare țară din Commonwealth, şi a fost purtat de copiii celei mai bune prietene ale ei. Prințul Harry a fost îmbrăcat la fel ca fratele său, prințul William, în uniforme de gală ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanică.

Potrivit Mediafax, ceremonia a fost oficiată de David Conner, decan de Windsor, şi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. "Doi oameni s-au îndrăgostit şi cu toţii am apărut aici", a spus episcopul Michael Curry, şeful afro-american al Bisericii episcopale, într-un discurs în care a amintit de regele biblic Solomon, dar şi de Martin Luther King Jr. Remarcile sale au fost urmate de un cor gospel care a cântat piesa "Stand by Me". Lady Jane Fellowes, sora regretatei mame a prinţului Harry, lady Diana, a susţinut un mic discurs în memoria acesteia, în timpul ceremoniei de căsătorie.

La nuntă au venit, printre alții, actorii din serialul Suits în care a jucat Markle, jucătoarea de tenis Serena Williams, celebra vedetă de televiziune americană Oprah, actorul George Clooney și soția sa Amal, David și Victoria Beckham, actorul Idris Elba și cântărețul Elton John. De asemenea, sunt prezente două foste iubite ale Prințului Harry și frații și surorile mamei lui, Prințesa Diana.

Ceremonia s-a încheiat cu "God Save the Queen". După ce au ieşit din capela unde s-au căsătorit, înainte de a coborî scările, Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, deveniţi duce şi ducesă de Sussex, s-au sărutat, apoi au parcurs în caleaşcă oraşul, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la castelul Windsor, fiind ovaţionaţi de zeci de mii de oameni, adunați să vadă cuplul regal.

Ceremonia de căsătorie va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall, de la castelul Windsor. Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.

Citit 4364 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Mai 2018 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.