Conflict privind migranţii între Italia şi Malta

Conflict privind migranţii între Italia şi Malta
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini (Liga, extremă dreaptă), a ameninţat duminică, 11 noiembrie 2018, "să blocheze activităţile europene", în urma unei dispute cu Malta pe care a acuzat-o că a ajutat migranţi să ajungă în Italia, relatează AFP. "Am demonstrat că ştim să ne apărăm frontierele şi vom demonstra că, eventual, putem bloca, de asemenea, bugetele şi activităţile europene, atât timp cât Europa şi unele ţări vor continua să-şi bată joc de italieni", a declarat Salvini.

El a reacţionat în urma unui dur schimb de replici avut cu o zi înainte cu Malta, pe care a acuzat-o că a ajutat migranţi să debarce pe insula siciliană Lampedusa. "Malta a ajutat o ambarcaţiune cu 13 migranţi la bord, furnizând veste de salvare, apă şi o busolă", a declarat Matteo Salvini, descriind "un act ostil din partea altei ţări din Uniunea Europeană", după incidentul petrecut în octombrie la frontiera franco-italiană.

Potrivit unei surse din Ministerul de Interne, ambarcaţiunea sosită la Lampedusa fusese reperată în noaptea precedentă de un avion al gărzii de coastă italiene în zona de căutare şi salvare malteză. La sosirea pe insula Lampedusa, cele 13 persoane (10 tunisieni şi trei provenind din Cornul Africii) au povestit cazul lor şi "există indicii care, potrivit anchetatorilor, fac credibile mărturiile lor", conform sursei.

Citit 1493 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 18:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.