Anchetă ONU privind raidurile din Afganistan

Anchetă ONU privind raidurile din Afganistan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Misiunea ONU de asistenţă în Afganistan (UNAMA) a anunţat luni, 13 mai 2019, o anchetă asupra loviturilor aeriene americane împotriva unor laboratoare clandestine de droguri, în care ar fi fost ucişi un număr mare de civili, săptămâna trecută, în vestul ţării, informează AFP.

Pe lângă aviaţia afgană, doar armata americană efectuează lovituri aeriene în Afganistan.

Potrivit UNAMA, laboratoare vizate de raidurile aeriene „sunt greu accesibile şi există numeroase provocări operaţionale”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, a declarat că operaţiunile aeriene au permis distrugerea a 68 de „laboratoare” pentru fabricarea heroinei şi a altor droguri sintetice în provincia Farah (vest), unde „150 de terorişti talibani au fost ucişi”. Talibanii neagă că aceste facilităţi erau utilizate pentru fabricarea drogurilor, afirmând că au fost ucişi „până la 100” de civili.

La sfârşitul lunii aprilie, un raport UNAMA indica faptul că forţele americane şi afgane - pentru prima dată - au ucis mai mulţi civili decât talibani şi alte grupări insurgente în primul trimestru al anului 2019, în principal în atacuri aeriene.

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.