Înfrângere umilitoare pentru Recep Erdogan

Înfrângere umilitoare pentru Recep Erdogan
Opoziția, victorioasă şi a doua oară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ekrem Imamoglu, candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie), a obţinut 53,6 la sută din voturi la alegerile municipale desfăşurate duminică la Istanbul, iar fostul premier Binali Yildirim, susţinut de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, 45,4 la sută, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Rezultatele preliminare au fost publicate după numărarea a 94,5 la sută din voturi, potrivit CNN Turk. La scurt timp după anunţ, Yildirim şi-a recunoscut înfrângerea, transmite DPA.

Alegerile pentru primăria metropolei turce s-au repetat, după ce formaţiunea de guvernământ, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a contestat victoria lui Imamoglu la scrutinul din 31 martie, care a fost în cele din urmă anulat de autoritatea electorală. În martie, candidatul CHP câştigase cu un avans mult mai mic în faţa lui Yildirim. Imamoglu a fost primar timp de 18 zile, înaintea anulării rezultatelor. Reuters reaminteşte că AKP şi predecesorii acestuia au deţinut primăria Istanbulului timp de 25 de ani, iar înfrângerea este apreciată ca o lovitură pentru preşedintele Erdogan, şi el fost primar al oraşului.

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, după ce Imamoglu a câștigat pentru a doua oară alegerile locale din Istanbul. Este o înfrângere umilitoare pentru preşedintele turc Recep Erdogan, chiar în fieful său electoral, metropola Istanbul. Scrutinul de duminică a avut loc după ce partidul preşedintelui Erdogan a obţinut anularea alegerilor din 31 martie, câştigate tot de opoziţie, cu 13 mii de voturi diferenţă.

Citit 926 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2019 01:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.