Pană de curent masivă în New York

Pană de curent masivă în New York
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pană de curent de proporţii a afectat sâmbătă seara, 13 iulie 2019, o parte din vestul Manhattanului, lăsând în întuneric multe staţii de metrou, dar şi panourile publicitare luminoase din cartierul Times Square, transmite Agerpres.

Aproximativ 42.000 de new-yorkezi au fost lipsiţi de electricitate, potrivit companiei Con Edison, care nu a informat despre cauza întreruperii furnizării de curent electric. Zeci de persoane au postat imagini pe reţelele de socializare cu staţii de metrou cufundate în întuneric. Semafoarele au încetat să funcţioneze, iar panourile publicitare gigantice din Times Square s-au stins.

Ironie a sorţii, pana de curent s-a produs în ziua aniversării „Blackout”, întreruperea pe scară largă a furnizării de curent electric care a afectat aproape în întregime metropola în 1977. La acel moment, în plină criză economică, New York-ul a devenit scena jafurilor şi a vandalizărilor, aproximativ o mie de magazine fiind sparte. Curentul a fost restabilit atunci după 25 de ore. Alte două pene masive de curent au mai afectat New York-ul: în 1965 şi în 2003.

Citit 833 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2019 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.