Tabere de detenţie pentru indienii musulmani

Tabere de detenţie pentru indienii musulmani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste patru milioane de cetăţeni ai Indiei, majoritatea musulmani, ar putea fi declaraţi migranţi străini, în condiţiile în care guvernul indian adoptă o serie de măsuri ultra-naţionaliste hinduse care pun sub semnul întrebării tradiţiile pluraliste ale ţării şi încearcă să redefinească ce înseamnă să fii indian, informează The New York Times.

Vânătoarea de migranţi se desfăşoară în Assam, o regiune săracă din apropierea graniţelor cu Myanmar şi Bangladesh. Mulţi dintre cei cărora le este pusă sub semnul întrebării cetăţenia sunt născuţi în India şi s-au bucurat până acum de drepturile care derivă din această calitate, precum dreptul de a vota. Acum, autorităţile indiene dezvoltă rapid „tribunale ale migranţilor” şi plănuiesc să construiască tabere de detenţie. Sute de oameni au fost arestaţi sub suspiciunea că sunt migranţi străini, inclusiv un veteran musulman în armata Indiei.

Toţi cei 33 de milioane de rezidenţi ai Assam trebuie să dovedească cu acte că ei, părinţii sau bunicii lor au fost cetăţeni indieni înainte de 1971, an în care Bangladesh şi-a declarat independenţa. Acest lucru nu este uşor – multe dintre familii caută frenetic acte de proprietate vechi de decenii sau certificate de naştere deteriorate de timp.

Citit 1004 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.