Prinţul Harry şi Meghan Markle se distanţează de Casa regală

Prinţul Harry şi Meghan Markle se distanţează de Casa regală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan Markle, au anunţat, miercuri seara, că renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice, întrucât doresc să devină independenţi din punct de vedere financiar. Cei doi au adăugat că vor continua să o susţină deplin pe Majestatea Sa Regina şi că noul statut le va permite să îşi crească fiul „cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut”.

Regina Elisabeta a II-a ar fi fost “luată prin surprindere” de anunțul prinţului Harry şi al soţiei sale, ducesa Meghan de Sussex, privind renunțarea la rangul de membri „seniori”, potrivit corespondentului regal al BBC Jonny Dymond, întrucât discuțiile privind viitorul cuplului ar fi fost demarate, dar se aflau într-un stadiu incipient. Palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elisabeta a II-a, a transmis că trebuie să fie rezolvate „chestiuni complicate”.

Prinţul Harry şi ducesa Meghan au transmis că intenţionează să „îşi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord”. Fostul secretar de presă al reginei, Dickie Arbiter, a declarat pentru Newsnight că “va rămâne de văzut” cum își vor pune în aplicare planul. Acesta a vorbit despre problemele legate de securitate: „Scotland Yard se ocupă de protecția membrilor familiei regale. I se va cere și poliției canadiene să se ocupe de acest lucru? Cine va plăti?”.

Ruptura dintre prințul Harry și ducesa Meghan, pe de o parte, și restul familiei regale, de cealaltă parte, este evidentă, scrie BBC. Printre întrebările care trebuie să fie puse se numără cele legate de noul lor rol, de unde vor locui, de cine va plăti pentru locuințele lor, de ce relație va fi între ei și restul familiei și ce semnificație are acest gest pentru Casa regală a Marii Britanii.

Decizia a ținut joi primele pagini ale publicațiilor din Marea Britanie, mulți întrebându-se de ce regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată de cei doi, înainte de a face anunțul. The Sun a scris că regina este supărată din această cauză, dar prinții Charles și William sunt „negri de furie” și a stabilit hashtagul zilei „Megxit”. Daily Mail a scris despre „furia reginei”, având pe prima pagină un poster cu Meghan și Harry. The Mirror a scris simplu: „Nici măcar nu au anunțat-o pe regină” și citează o sursă care declară că „Aceștia arată un complet dispreț pentru instituție”. The Guardian informează că ducii de Sussex vor renunța la datoriile lor regale și a titrat pe prima pagină că planul lor este să devină independenți financiar. The Telegraph a scris: „Harry și Meghan au părăsit funcția”, alături de o imagine imensă cu cuplul. Iar în interiorul articolului, a postat o caricatură cu o glumă la adresa familiei regale, desenând un livrator de pizza care avea o pancartă pe care scria: „Angajăm foști duci și ducese”.

Prinţul Harry (35 de ani), al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle (38 de ani) s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Citit 1560 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 18:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.