Scădere a preţurilor globale ale alimentelor

Scădere a preţurilor globale ale alimentelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a scăzut semnificativ în martie, din cauza reducerii cererii, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19) şi a declinului preţului la ţiţei, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În martie, acest indice a scăzut cu 4,3 la sută, comparativ cu februarie. Cel mai semnificativ declin în martie l-a înregistrat preţul la zahăr - 19,1 la sută - comparativ cu luna precedentă, în urma reducerii consumului şi a cererii mai reduse din partea producătorilor de alcool etilic. Preţul uleiurilor vegetale a scăzut cu 12 la sută, în urma declinului preţurilor la uleiul de palmier, preţul produselor lactate a scăzut cu 3 la sută, iar cel al cărnii cu 0,6 la sută, în urma reducerii cererii. La cereale, preţurile au înregistrat un recul de 1,9 la sută.

Citit 914 ori Ultima modificare Vineri, 24 Aprilie 2020 21:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.