Comisia Europeană și UNESCO s-au unit pentru a combate teoriile conspirației

Comisia Europeană și UNESCO s-au unit pentru a combate teoriile conspirației
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană și UNESCO, împreună cu Twitter și Congresul Mondial Evreiesc combat teoriile conspirației din mediul online legate de COVID-19. CE anunță publicarea unei noi serii de infografice menite să vină în sprijinul cetățenilor. Infograficele oferă scurte explicații cu privire la motivele pentru care teoriile conspirației sunt periculoase, în special în perioade de criză, și la modul în care acestea pot fi identificate și combătute în mod eficace cu argumente bazate pe fapte. Oficialii europeni susțin că actualul climat a oferit un teren deosebit de fertil pentru teoriile conspirației care subminează știința și faptele prin „explicații nocive și neverosimile despre eventualul loc de proveniență a virusului și vinovații de răspândirea acestuia”. „Criza provocată de pandemia de COVID-19 a dus, de asemenea, la o intensificare a discursurilor de incitare la ură și a atacurilor rasiste și antisemite în mediul online”, au precizat reprezentanții CE.

Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, a declarat că dezinformarea și teoriile conspirației dăunează sănătății democrațiilor, lucru care a devenit foarte clar în contextul unei pandemii mondiale. „Cetățenii trebuie să dispună de instrumente utile pentru a le recunoaște și a le demonta. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, instituțiile publice trebuie să colaboreze între ele, precum și cu platformele digitale, cu profesioniștii din domeniul mass-media, cu verificatorii de fapte și cu cercetătorii, așa cum fac Comisia Europeană și UNESCO”, a spus Jourová.

Noile infografice sunt disponibile pe site-ul web al CE și pe platformele de comunicare socială, utilizând hashtag-ul #ThinkBeforeSharing.

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 19:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.