Infectarea de la Casa Albă putea fi prevenită

Infectarea de la Casa Albă putea fi prevenită
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, ale cărui recomandări privind sănătatea publică s-au ciocnit cu minimalizarea pandemiei de către preşedintele Donald Trump, a declarat că apariţia recentă de infectări la Casa Albă putea fi prevenită, relatează Reuters.

Câţiva consilieri apropiaţi ai lui Trump şi politicieni republicani de top au fost testaţi pozitiv la coronavirus, de când preşedintele a anunţat vineri că el şi prima doamnă, Melania Trump, au contractat virusul.

"Priviţi la ce s-a întâmplat în această săptămână la Casa Albă", a spus Fauci, într-un interviu pentru Kennedy Political Union, de la American University, răspunzând unei întrebări despre ce sfat ar da în legătură cu modul în care oamenii pot discuta despre acţiuni preventive cu rude care consideră că pandemia este o farsă. "E o realitate, chiar acolo. Şi cu fiecare zi care trece, apar tot mai mulţi oameni infectaţi. Nu e o farsă. E o situaţie nefericită să vezi aşa ceva, deoarece ar fi putut fi prevenită", a spus Fauci.

El este un vechi susţinător al ideii că purtarea măştii ajută la prevenirea răspândirii coronavirusului.

Trump s-a întors luni la Casa Albă din spitalul militar unde a stat trei nopţi pentru a fi tratat împotriva COVID-19, spunându-le americanilor "să iasă" şi să nu lase ca vieţile să le fie dominate de virus. El a părăsit spitalul purtând mască, dar a dat-o jos pentru fotografii pe balconul Casei Albe şi nu a pus-o înapoi când a intrat în clădire.

Citit 617 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 19:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.