Preşedintele ales Joe Biden, la a doua doză de vaccin

Preşedintele ales Joe Biden, la a doua doză de vaccin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele ales american Joe Biden a primit luni a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la trei săptămâni după prima injecţie, a cărei administrare a fost transmisă în direct la televiziune, pentru a încuraja populaţia să facă acelaşi lucru, a anunţat echipa sa de tranziţie, citată de France Presse. "Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiţi să primească vaccinul atunci când este disponibil, nu trebuie să vă faceţi griji", declara viitorul preşedinte, imediat după injectarea vaccinului Pfizer, la 21 decembrie, într-un spital din Newark, statul Delaware.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a denunţat ca o "mascaradă" distribuirea vaccinurilor în ţară, organizată de guvernul preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump.

Viitoarea administraţie Biden a anunţat că va distribui toate dozele disponibile de vaccin împotriva COVID-19, mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a respecta termenul pentru a doua injecţie.

Preşedintele ales, care va fi instalat în noul său post pe 20 ianuarie, "este în favoarea distribuţiei imediate a dozelor disponibile şi consideră că guvernul ar trebui să oprească încetinirea aprovizionării de vaccinuri, astfel încât să existe mai multe doze în mâinile americanilor acum", a declarat, vineri, la CNN, TJ Ducklo, purtător de cuvânt al echipei de tranziţie.

Citit 470 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2021 18:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.