Alexei Navalnîi, pe lista persoanelor urmărite

Alexei Navalnîi, pe lista persoanelor urmărite
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile ruse l-au plasat pe Alexei Navalnîi pe lista persoanelor urmărite la sfârșitul anului trecut, potrivit unui decret oficial, confirmat de unul dintre avocații politicianului de opoziție rus, relatează Moscow Times, citat de hotnews.ro. Știrea vine la o zi după ce Navalnîi a anunțat că intenționează să se întoarcă în Rusia, în pofida numeroaselor amenințări legale cu care se confruntă. Vadim Kobzev, unul dintre avocații săi, a declarat că este puțin probabil ca adăugarea lui Navalnîi pe lista persoanelor urmărite să îi schimbe planurile de a se întoarce la Moscova.

Serviciul Federal al Penitenciarelor a publicat decretul pe 29 decembrie, afirmând că Navalnîi a "eludat supravegherea" în Germania, după ce măsurile inițiale de supraveghere au fost demarate în 27 noiembrie. Decretul afirmă că Navalnîi "a sistat raportările către inspectori, deși este obligat să facă acest lucru regulat", ca parte a sentinței sale cu suspendare primite în 2014.

Echipa de avocați a anunţat că Navalnîi riscă trei ani și jumătate de închisoare când se va întoarce.

Politicianul de opoziție rus s-a aflat în Germania de la sfârșitul lunii august, când a fost evacuat cu o aeronavă medicală, la două zile după ce s-a îmbolnăvit grav în timpul unui zbor intern din Siberia. Acesta afirmă că a fost otrăvit la ordinul președintelui rus Vladimir Putin. Kremlinul neagă că Navalnîi a fost otrăvit și afirmă că este liber să se întoarcă în Rusia oricând dorește.

Citit 552 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 09:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.