Plan de reducere drastică a poluării în Uniunea Europeană

Plan de reducere drastică a poluării în Uniunea Europeană
Pactul verde european
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comisia Europeană a adoptat miercuri Planul de acţiune al UE ''Către reducerea la zero a poluării aerului, apei şi solului'' - un rezultat esenţial al Pactului verde european şi principalul subiect al Săptămânii verzi a UE din acest an, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Planul stabileşte o viziune integrată pentru 2050: o lume în care poluarea să fie redusă la niveluri care să nu mai fie dăunătoare sănătăţii umane şi ecosistemelor naturale, precum şi etapele necesare pentru a atinge acest obiectiv. Planul interconectează toate politicile relevante ale UE în materie de combatere şi prevenire a poluării, punând un accent deosebit pe modul de utilizare a soluţiilor digitale pentru a combate poluarea. Se prevede revizuirea unor acte legislative relevante ale UE pentru a identifica lacunele rămase în legislaţia comunitară şi situaţiile în care este nevoie de o mai bună punere în aplicare pentru a îndeplini aceste obligaţii juridice.

"Ambiţia Pactului verde este aceea de a construi o planetă sănătoasă pentru toată lumea. Dacă vrem un mediu fără substanţe toxice, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă, se impune să acţionăm acum. Acest plan ne va servi drept ghid pentru a realiza această ambiţie. Noile tehnologii ecologice, pe care le avem deja la dispoziţie, pot contribui la reducerea poluării şi la crearea de noi oportunităţi de afaceri. Demersurile întreprinse de Europa pentru a reconstrui o economie mai curată, mai echitabilă şi mai durabilă trebuie să contribuie, la rândul lor, la realizarea ambiţiei de reducere la zero a poluării", a afirmat vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, Frans Timmermans.

Citit 865 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 19:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.