Isaac Herzog, noul președinte al Israelului

Isaac Herzog, noul președinte al Israelului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost ales, miercuri, 2 iunie 2021, în funcţia de preşedinte al Israelului, succedându-l pe Reuven Rivlin, al cărui mandat se încheie, informează site-ul Ynetnews.com.

În vârstă de 60 de ani, Isaac Herzog, fiul fostului preşedinte israelian Chaim Herzog, a primit 87 de voturi pentru şi 33 împotrivă, în Knesset, Parlamentul Israelului, surclasându-o pe contracandidata sa, Miriam Peretz, care i-a transmis felicitări noului preşedinte şi i-a urat succes.

Isaac Herzog, preşedintele Agenţiei Evreieşti pentru Israel, va fi învestit în funcţie pe 9 iulie, pentru un mandat de şapte ani, succedându-i actualului preşedinte, Reuven Rivlin, care este în funcţie din 2014.

”Îl felicit pe Isaac Herzog pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Israelului şi îi urez succes în numele cetăţenilor israelieni. Îi mulţumesc lui Miriam Peretz pentru candidatura onorabilă şi sunt convins că va continua contribuţiile în societatea israeliană, aşa cum a făcut toată viaţa”, a declarat premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu.

În primul său discurs, preşedintele-ales al Israelului, Isaac Herzog, a pledat pentru reconciliere şi pentru apărarea bazelor democraţiei, pe fondul recentelor crize politice şi interetnice. Herzog a declarat că intenţionează să construiască ”punţi de legătură” în societatea israeliană şi spre diaspora evreiască. ”Voi încuraja antreprenoriatul, voi combate antisemitismul şi ura la adresa Israelului, voi proteja bazele democraţiei noastre. Accept greaua responsabilitate pe care mi-aţi acordat-o. Accept privilegiul de a fi în slujba întregului public israelian”, a subliniat Isaac Herzog, citat de cotidianul The Times of Israel.

Şi preşedintele în funcţie, Reuven Rivlin, l-a felicitat pe Isaac Herzog: "Nu am niciun dubiu că veţi face o treabă excelentă şi sunt mândru să vă predau ştafeta peste o lună", a declarat Rivlin.

Citit 480 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.