Inundații catastrofale și pagube imense în Germania

Inundații catastrofale și pagube imense în Germania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inundațiile catastrofale din vestul Germaniei s-au soldat cu cel puțin 100 de morți și 1.300 de persoane dispărute, potrivit celui mai nou bilanț. Rețelele de telefonie mobilă erau picate în zonă, ceea ce înseamnă că localnicii nu și-au putut suna rudele și prietenii pentru a afla vești despre ei. Comunități întregi sunt în ruină după ce satele și orașele din landurile North Rhine-Westphalia și Rhineland-Palatinate au fost măturate de râurile umflate de viituri.

Multe persoane au murit şi altele sunt date dispărute în Germania în urma unei grave alunecări de teren, produsă după intemperii violente care au măturat vineri dimineaţă case localitatea Erftstadt, din apropiere de Koln, au anunţat autorităţile locale. În imaginile surprinse în zona dezastrului şi publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

Un baraj din apropierea graniței cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat în timpul nopții, iar altul, Steinbachtalsperre, este instabil.

Parlamentul din landul North Rhine-Westfalia s-a întrunit într-o ședință de urgență vineri. Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru Spiegel că guvernul federal va oferi sprijin financiar pentru regiunile afectate cât mai repede cu putință, cel mai probabil în ședința de miercuri.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, s-a declarat "foarte profund afectată" de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa cel puţin 100 de persoane și care au provocat distrugeri imense în vestul Germaniei.

Citit 1391 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iulie 2021 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.