Incendiile forestiere din Turcia amenință și stațiunile turistice

Incendiile forestiere din Turcia amenință și stațiunile turistice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei persoane au murit în urma unui incendiu forestier masiv care continua să ardă și joi, pentru a doua zi consecutiv, în sudul Turciei, aproape de stațiunile turistice frecventate de români. Joi după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță pentru a ține sub control incendiul masiv. În zonă au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Autorităţile centrale din Turcia au intervenit pentru a salva persoanele aflate în pericol şi pentru a stinge focarul, potrivit Reuters. 

Vremea caniculară şi vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul oraşului Manavgat, la 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere. 

Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD) a precizat că 122 de persoane au avut de suferit de pe urma incendiului, iar 58 dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale. Agenţia a adăugat că o aeronavă, o dronă, 19 elicoptere, circa 250 de vehicule şi 960 de membri ai echipelor de intervenţie au luat parte la operaţiuni, iar Semiluna Roşie din Turcia a trimis personal şi alimente în regiune.

Mai multe locuinţe, birouri, ferme, câmpuri agricole, sere şi vehicule au fost distruse de flăcări.

Autorităţile au evacuat 18 sate şi districte din Antalya, iar alte 16 sate au fost evacuate în provinciile învecinate Adana şi Mersin, unde continuau eforturile de stingere a unor focare separate. Televiziunile au prezentat imagini cu clădiri rezidenţiale pârjolite şi oameni care fugeau peste câmpuri în timp ce pompierii, asistaţi de elicoptere, se luptau să stingă flăcările.

Citit 384 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 21:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.