Fostul rege Juan Carlos, acuzat că și-ar fi spionat ilegal iubita

Fostul rege Juan Carlos, acuzat că și-ar fi spionat ilegal iubita
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul monarh ar fi plasat-o ilegal sub supraveghere în Marea Britanie cu ajutorul serviciilor secrete spaniole pe Corinna zu Sayn-Wittgenstein, fosta sa parteneră. Plângerea, scrie Financial Times, a fost depusă în decembrie anul trecut, dar a fost făcută publică abia acum, relatează Mediafax.

Femeia îl acuză pe Juan Carlos, 83 de ani, de hărţuire „din 2012 până astăzi”. Hărţuirea s-a petrecut cu „ameninţări şi defăimări” şi cu supravegherea „ilegală”, care a fost efectuată „atât sub acoperire, cât şi deschis”, de către unii agenţi angajaţi de fostul monarh şi de serviciile de informaţii hispanice.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein cere daune materiale şi un ordin de restricţie împotriva lui Juan Carlos şi a agenţilor săi. Juan Carlos, care a abdicat în 2014, respinge acuzaţiile, relatează ziarul britanic, „deşi echipa sa juridică nu a depus un document de apărare”.

Se aşteaptă o bătălie judiciară dificilă, în joc fiind sume imense de bani şi cadouri care trebuie returnate. În 2012, Juan Carlos i-ar fi plătit lui Sayn-Wittgenstein 65 de milioane de euro proveniţi dintr-un cadou de 100 de milioane de dolari făcut monarhului spaniol, în 2008, de regele saudit de atunci, Abdullah.

Citit 473 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 21:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.