Turcia nu va suporta un nou val migratoriu

Turcia nu va suporta un nou val migratoriu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, că ţara sa nu va putea suporta ''o povară migratorie suplimentară'' din Afganistan în urma preluării puterii de către talibani în această ţară, relatează AFP.

''Un nou val migratoriu este inevitabil dacă nu se iau măsurile necesare în Afganistan şi Iran. Turcia, care a primit deja cinci milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară migratorie suplimentară'', a declarat Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

Erdogan a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană pentru că este ''evazivă'' cu privire la cererea Turciei de a revizui un acord semnat în 2016 între Ankara şi Bruxelles pentru a opri afluxul de migranţi. Semnat după ''criza migratorie'' din 2015, acest acord prevede trimiterea ''migranţilor ilegali'' din insulele greceşti în Turcia şi asistenţă financiară acordată Turciei pentru primirea refugiaţilor.

Dar Ankara reproşează în mod constant UE că nu respectă pe deplin acest acord, în special în ceea ce priveşte accelerarea procesului de aderare a Turciei la UE şi libera circulaţie a cetăţenilor turci.

Citit 364 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 19:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.