Atac sângeros la o moschee din Afganistan

Atac sângeros la o moschee din Afganistan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unor explozii produse vineri la o moschee şiită din oraşul Kandahar, situat în sudul Afganistanului, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro. Atacul a vizat Moscheea şiită Fatemieh din oraşul Kandahar, în timpul rugăciunilor publice de vineri.

„Suntem întristaţi să aflăm că a avut loc o explozie într-o moschee a fraţilor noştri şiiţi din oraşul Kandahar", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Qari Sayed Khosti. Conform martorilor, cel puţin trei explozii au avut loc în moschee. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, bilanţul preliminar al atacului este de 32 de morţi şi 53 de răniţi. La locul atentatului au fost trimise 15 ambulanţe şi numeroase echipaje de poliţie.

Atacul nu a fost revendicat, dar intervine la exact o săptămână după atentatul care a vizat o moschee şiită din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Situaţia de securitate s-a deteriorat în ultimele luni în Afganistan, iar talibanii au preluat cu forţa puterea în august, în contextul retragerii trupelor occidentale. Pe fondul presiunilor internaţionale, regimul taliban de la Kabul susţine că depune eforturi pentru contracararea reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Citit 405 ori Ultima modificare Vineri, 15 Octombrie 2021 20:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.