Americanii, surprinși de racheta hipersonică testată de China

Americanii, surprinși de racheta hipersonică testată de China
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, demonstrând o capabilitate care a luat prin surprindere serviciile de informații americane, relatează Financial Times, citând cinci surse anonime.

Raportul arată că armata chineză a lansat o rachetă care transporta un planor hipersonic care a zburat prin spațiul orbital, înconjurând globul pământesc înainte de a se îndrepta spre ținta sa, pe care a ratat-o cu aproximativ 40 de km. „Testul a arătat că China a făcut progrese uluitoare în ceea ce privește armele hipersonice și că este mult mai avansată decât au crezut oficialii americani”, se arată în raport.

Statele Unite și Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice, iar luna trecută Coreea de Nord a declarat că a testat o rachetă hipersonică nou dezvoltată.

La o paradă din 2019, China a prezentat armamentul avansat, inclusiv racheta sa hipersonică, cunoscută sub numele de DF-17.

Rachetele balistice zboară în spațiul cosmic înainte de a cădea pe traiectorii abrupte la viteze mai mari. Apărarea împotriva armelor hipersonice este dificilă, pentru că zboară spre ținte la altitudini mai mici, dar pot atinge de peste cinci ori viteza sunetului, aproximativ 6.200 km pe oră.

Citit 430 ori Ultima modificare Duminică, 17 Octombrie 2021 21:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.