SUA: Daune de 88 de milioane de dolari, după „neglijențele” poliției

SUA: Daune de 88 de milioane de dolari, după „neglijențele” poliției
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul SUA a anunţat că va acorda suma de 88 de milioane de dolari rudelor celor nouă afro-americani ucişi de un adept al supremaţiei albilor. Masacrul a avut loc în 2015, într-o biserică din Charleston. În schimb, victimele renunţă la procesele împotriva poliţiei federale pentru ''neglijenţe'' care i-au permis atacatorului Dylann Roof să cumpere o armă.

„88 de milioane este una dintre cele mai mari sume alocate pentru un dosar de drepturi civile în istoria Statelor Unite”, a declarat avocatul victimelor, Bakari Sellers, în cadrul unei conferinţe de presă. Această sumă va fi împărţită între cei cinci supravieţuitori ai atacului care vor primi fiecare câte 5 milioane şi rudele celor nouă persoane ucise, care vor primi între 6 şi 7,5 milioane pentru fiecare deces.

La 17 iunie 2015, Dylann Roof, un tânăr alb în vârstă de 21 de ani, a ucis nouă persoane într-o biserică a comunităţii de culoare din Charleston, statul Carolina de Sud. Roof le-a spus poliţiştilor care l-au interogat că intenţiona „să declare un război rasial”. El a stat o oră cu victimele în cursul unei sesiuni de studiere a Bibliei, înainte de a le ucide cu un pistol automat.

Citit 550 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 21:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.