Pachet financiar de aproape 500 miliarde de dolari pentru stimularea economiei japoneze

Pachet financiar de aproape 500 miliarde de dolari pentru stimularea economiei japoneze
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul nipon condus de Fumio Kishida a adoptat un pachet record de stimulare a economiei, în valoare de 55.700 miliarde de yeni (490 miliarde de dolari), pentru a atenua efectele negative ale pandemiei asupra economiei Japoniei.

Măsurile includ plăţi în numerar de 100.000 de yeni şi vouchere pentru copiii de până la 18 ani din gospodăriile cu un venit anual de sub 9,6 milioane de yeni, costurile fiind estimate la aproximativ 2.000 miliarde de yeni. Alte 2.000 de miliarde de yeni sunt alocate familiilor şi studenţilor care se confruntă cu dificultăţi, vor fi acordate subvenţii pentru firmele afectate de pandemie şi vor fi puse deoparte rezerve pentru cheltuieli de urgenţă legate de pandemie. Va fi reluat programul subvenţionat "Go To Travel" pentru a promova turismul intern.

Pe fondul intensificării concurenţei globale în domeniul tehnologiilor de vârf, vor fi alocate aproximativ 500 miliarde de yeni pentru a facilita dezvoltarea în domenii-cheie, cum ar fi inteligenţa artificială (AI). De asemenea, guvernul nipon va ajuta la construirea fabricilor producătoare de semiconductori.

Citit 637 ori Ultima modificare Duminică, 21 Noiembrie 2021 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.