Anticoncepționalele devin gratuite pentru toate tinerele din Franța

Anticoncepționalele devin gratuite pentru toate tinerele din Franța
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Anticoncepționalele vor fi gratuite pentru toate tinerele din Franța, măsură anunțată pentru prima dată în luna septembrie a anului trecut de ministrul sănătății, Olivier Veran, relatează Insider, preluat de hotnews.ro.

De gratuitate vor putea beneficia toate femeile cu vârsta de până în 25 de ani, măsura extinzând practic un program deja existent prin care minorele aveau acces la contraceptive gratuite până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Măsura acoperă anticoncepționalele, plasturii contraceptivi, dispozitivele intrauterine și alte metode de contracepție, fiind estimat că în jur de 3 milioane de femei vor beneficia de aceasta.

Olivier Veran a declarat anul trecut că măsura va fi introdusă din cauza declinului folosirii contraceptivelor de către tinerele care au probleme financiare, acesta urmând a costa guvernul francez în jur de 25 milioane de euro. "Este de netolerat ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată folosi contracepția fiindcă este prea scumpă", a afirmat ministrul francez al sănătății.

Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. Anul trecut, guvernul francez a anunțat de asemenea că va deconta mersul la psiholog pentru toți adulții țării, pentru a contracara efectele pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra sănătății mintale.

Citit 617 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 11:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.