Șeful marinei germane a demisionat după ce a spus că Putin merită respect

Șeful marinei germane a demisionat după ce a spus că Putin merită respect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Șeful marinei germane a demisionat sâmbătă după ce a fost criticat pentru că a spus că președintele rus Vladimir Putin merită respect, iar Kievul nu va recâștiga niciodată Crimeea anexată de la Moscova, relatează Reuters.

„I-am cerut ministrului Apărării Christine Lambrecht să mă elibereze de sarcinile mele cu efect imediat”, a declarat viceamiralul Kay-Achim Schoenbach într-un comunicat. „Ministrul a acceptat cererea mea”, a adăugat el.

Anterior, tot sâmbătă, Kay-Achim Schoenbach a prezentat scuze pentru comentariile sale „nechibzuite”, publicate pe YouTube și difuzate la scară largă în mass-media germană, numindu-le o greșeală.

Comentariile acestuia au venit într-un moment sensibil, deoarece Rusia a adunat zeci de mii de soldați la granițele Ucrainei și sunt în desfășurare eforturi diplomatice pe toate palierele pentru a preveni escaladarea situației într-un război, deși Rusia neagă că plănuiește să invadeze Ucraina.

În videoclip, Schoenbach, vorbind în engleză, spune că Putin caută să fie tratat la nivelul celor din Occident. „Ceea ce el (Putin) își dorește cu adevărat este respect”, spune Schoenbach. „Și, Dumnezeule, a-i oferi cuiva respect are un cost redus, chiar nu costă... Este ușor să-i acorzi respectul pe care îl cere cu adevărat – și probabil că merită”, a spus Schoenbach.

Schoenbach a adăugat că „peninsula Crimeea a dispărut, nu se va mai întoarce niciodată, acesta este un fapt”, contrazicând astfel poziția comună occidentală conform căreia anexarea peninsulei de către Moscova în 2014 nu poate fi acceptată, iar peninsula trebuie returnată Ucrainei.

Citit 413 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.