Femeie ajutată de hackeri să-și recupereze bitcoinii pierduți

Femeie ajutată de hackeri să-și recupereze bitcoinii pierduți
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Americanca Rhonda Kampert a cumpărat șase bitcoini în 2013, când valorau circa 80 de dolari bucata și erau încă un subiect de nișă pe internet. În anul următor, a cheltuit o parte din ei, apoi a uitat de investiție. În 2017, când a auzit la știri că valoarea monedei a crescut la aproape 20.000 de dolari, femeia a încercat să se logheze în contul ei, pentru a-și vinde monedele. Numai că nu mai știa contul. "A fost groaznic. Am încercat totul timp de mai multe luni, dar degeaba. Într-un final, am renunțat”, a spus ea, potrivit BBC.

Asta până primăvara trecută, când bitcoinul depășise 50.000 de dolari, de peste 600 de ori mai mult decât plătise Rhonda în urmă cu opt ani. Acest lucru a făcut-o să caute pe internet până a dat peste vânătorii de monede crypto Chris și Charlie Brooks, tată și fiu, care au reușit să-i deschidă portofelul virtual.

La momentul respectiv, cei 3,5 bitcoini pe care îi mai avea în portofel valorau 175.000 de dolari. "Le-am dat lui Chris și Charlie comisionul lor de 20%, apoi primul lucru a fost să scot 10.000 de dolari pentru a o ajuta pe fata mea, Megan, cu taxele la facultate", a spus femeia.

Restul sumei îl păstrează într-un portofel hardware, un dispozitiv asemănător unui stick USB, care stochează offline datele ei de logare.

Citit 1194 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.