Macron s-a temut să nu-i fure rușii ADN-ul. Explicația unei distanțări bizare

Macron s-a temut să nu-i fure rușii ADN-ul. Explicația unei distanțări bizare
Sursa foto: NBC News
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat să facă un test COVID-19 atunci când a sosit în Rusia pentru întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. Două surse din anturajul lui Macron au declarat pentru Reuters că președintelui francez i-a fost frică de un furt de ADN.

Șeful statului francez, aflat în vizită la Moscova, a fost ţinut la distanţă de liderul rus, în timpul discuţiilor îndelungate despre criza ucraineană. Imaginea cu cei doi lideri aflaţi la mai bine de 6 metri distanţă, stând la capetele opuse ale unei mese, a fost intens dezbătută. În spatele poziţionării bizare s-ar afla refuzul lui Macron de a face testul.

Două surse, care au cunoştinţă despre protocolul de sănătate al preşedintelui francez, au declarat pentru Reuters că lui Macron i s-a dat de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autorităţile ruse şi i se va permite să se apropie de Putin, fie să refuze şi să fie nevoit să respecte o distanţare socială mai strictă. "Ştiam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână şi acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul preşedintelui", a declarat una dintre surse, pentru Reuters, referindu-se la problemele de securitate, în cazul în care liderul francez ar fi fost testat de medicii ruşi.

A doua sursă din anturajul lui Macron a confirmat că acesta a refuzat să facă un test PCR rusesc. Sursa a declarat că Macron a făcut în schimb un test PCR francez înainte de plecare şi un test antigen cu propriul medic odată ce a ajuns în Rusia. "Ruşii ne-au spus că Putin trebuia să fie ţinut într-o bulă strictă", a declarat cea de-a doua sursă.

La trei zile după întâlnirea cu Macron, Putin l-a primit pe președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev. Cei doi lideri au dat mâna și au stat aproape unul de celălalt, despărțiți doar de o măsuță de cafea.

Citit 381 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.