Rusia desfășoară trupe și în Crimeea anexată

Rusia desfășoară trupe și în Crimeea anexată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noi imagini din satelit, publicate de o companie privată americană, arată că armata rusă și-a continuat desfășurarea de trupe și echipament în apropierea granițelor Ucrainei, relatează Reuters, citată de digi24.ro. Pe lângă noile trupe desfășurate în Crimeea, Putin a adus noi unități militare și echipament și în Belarus, la aproximativ 25 de kilometri de granița cu Ucraina.

Maxar Technologies, compania americană care a făcut fotografiile din satelit, spune că acestea au fost surprinse miercuri și joi și arată desfășurări noi de trupe și de armament în mai multe locuri din Crimeea anexată, vestul Rusiei și Belarus.

În Crimeea, conform Maxar, noi trupe și echipament au fost aduse la aeroportul militar Oktiabroskie, la nord de orașul Simferopol. Trupe și echipament au mai ajuns, de asemenea, la baza Novozernoie, tot din Crimeea, dar și în apropierea orașului Slavne, în nord-vestul peninsulei.

În Belarus, acolo unde Rusia efectuează exerciții militare de anvergură, Maxar a identificat noi desfășurări de trupe, vehicule militare și elicoptere, la aeroportul militar Ziabrovka, la doar 25 de kilometri de granița cu Ucraina.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, le-a cerut, vineri, tuturor cetățenilor americani care mai sunt în Ucraina să părăsească țara "imediat", spunând că există un risc cât se poate de real al unei acțiuni militare ruse.

Citit 361 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.