Ucrainenii sunt gata de război: „Bine ați venit în iad! Nu ne vom primi inamicii cu flori, ci cu rachete”

Ucrainenii sunt gata de război: „Bine ați venit în iad! Nu ne vom primi inamicii cu flori, ci cu rachete”
Sursa foto: BBC
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Forțele armate ucrainene sunt pregătite să respingă un agresor, acesta este mesajul transmis de ministrul Apărării, Aleksei Reznikov, și de șeful armatei, generalul-locotenent Valeri Zalujnîi, citat de hotnews.ro, în contextul unei posibile invazii militare dinspre Rusia, care și-a adus peste 100.000 de soldați și numeroase echipamente de război în jurul Ucrainei.

"Oricine i-a privit pe soldații noștri în ochi cel puțin o dată este convins că nu se va repeta situația din 2014, că agresorul nu va cuceri Kievul, Odesa, Harkov sau orice alt oraș", au spus cei doi, într-un mesaj postat pe site-ul Ministerului Apărării, potrivit Ukrinform.

"Armata și voluntarii au reușit să facă față în 2014, când <fratele> nostru ne-a înjunghiat cu nerușinare în spate. Atunci, mulți oameni nu erau pregătiți din punct de vedere psihologic să reziste în fața celor cu care ieri stăteau la aceeași masă. Acum, situația este complet diferită. Kremlinul este foarte conștient de situaţia actuală, iar acest lucru reprezintă un factor de descurajare important. Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina ultimilor 15 ani și cea mai puternică din Europa. Nu vă îndoiți, forțele armate sunt absolut pregătite să riposteze și nu vor renunța la pământurile ucrainene!", a subliniat ministrul Apărării al Ucrainei.

"420.000 de soldați ucraineni și fiecare comandant fără excepție au privit deja moartea în față. Comandanții forțelor, comandanții de brigăzi, batalioane și companii sunt specialiști în domeniul lor și patrioți. Nu vom ceda nici măcar o bucată de pământ ucrainean!", a adăugat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Reznikov a explicat că Ucraina beneficiază astăzi de un sprijin fără precedent din partea partenerilor internaționali - cel mai mare de după obținerea independenței țării. Acest lucru se manifestă în special prin furnizarea de armament pentru apărare. Pe parcursul lunii, aproape 2.000 de tone de arme moderne, muniții și veste antiglonț au fost primite din diferite țări.

Ministrul Apărării a subliniat că situația este sub controlul serviciilor secrete ucrainene, armatei și diplomaților.

Ucraina își coordonează acțiunile cu cele mai importante state din lume 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. O astfel de colaborare a principalelor democrații nu a mai existat de zeci de ani, a mai afirmat Reznikov.

"Intenționăm să urmăm calea politico-diplomatică. Prin diplomație și pace, atât regiunile Donețk și Luhansk, cât și Crimeea și Sevastopol se vor întoarce acasă! Avem acum un ajutor politic și tehnico-militar incredibil din partea partenerilor noștri, iar Kremlinul a ridicat blocada nerușinată de la Marea Azov", a adăugat ministrul Apărării din Ucraina.

"Vă asigur că forțele armate ale Ucrainei sunt pregătite să riposteze. Ne îmbunătățim în mod constant capacitățile de apărare, coerența unităților și competențele militare. Am creat formațiuni de luptă și am reușit să desfășurăm forțele de apărare teritorială într-un timp scurt. Am consolidat apărarea Kievului. Prin urmare, soldaţii noştri sunt pregătiți să-și primească inamicii nu cu flori, ci cu rachete Stingers, Javelin și NLAW. Bine ați venit în iad!", a adăugat comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Citit 528 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.