Compania olandeză KLM a oprit toate zborurile către Kiev

Compania olandeză KLM a oprit toate zborurile către Kiev
Foto: Reuters
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania olandeză KLM a oprit toate zborurile către Kiev și a declarat că nu va opera în spațiul ucrainean, fiind primul mare transportator aerian care anunță întreruperea serviciilor, în contextul în care tensiunile dintre Rusia și Occident cresc din cauza Ucrainei, relatează Wall Street Journal.

KLM și alte companii, inclusiv Lufthansa, au început să își reprogrameze zborurile luna trecută, pentru a evita ca echipajele să fie nevoite să rămână în capitala Ucrainei peste noapte, din cauza preocupărilor legate de siguranță, din cauza acumulării de trupe rusești de-a lungul graniței ucrainene. Lufthansa a declarat sâmbătă că monitorizează situația din Ucraina și analizează posibilitatea de a-și suspenda traficul aerian. O decizie nu a fost luată, a declarat un purtător de cuvânt.

Pentru Olanda, unde își are sediul KLM, regiunea este deosebit de sensibilă. Zborul 17 al Malaysia Airlines, care se îndrepta de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât deasupra estului Ucrainei în iulie 2014, iar 298 de membri ai echipajului și pasageri, mulți dintre ei cetățeni olandezi, au murit. Incidentul a fost investigat de Consiliul olandez pentru siguranță, care a constatat că avionul a fost lovit de o rachetă sol-aer de fabricație rusească. Procurorii ucraineni și olandezi au acuzat militanții susținuți de Rusia care operează în zonă că au lansat racheta.

"KLM nu a mai zburat deasupra regiunilor estice ale Ucrainei și Crimeei din 2014. Acum nu mai există zboruri KLM în spațiul aerian ucrainean până la noi ordine", a precizat compania aeriană.

Citit 389 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.