Parlamentul European, sprijin pentru Ucraina

Parlamentul European, sprijin pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parlamentul European, reunit într-o şedinţă plenară extraordinară consacrată situaţiei din Ucraina, a adoptat, pe 1 martie, o rezoluţie prin care ''invită instituţiile Uniunii Europene să acţioneze pentru a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată la UE", "în conformitate cu articolul 49 din Tratatul privind Uniunea Europeană şi pe baza meritelor".

Rezoluția vine după ce, pe 28 februarie, sub bombardamentele rusești, Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE.

Rezoluţia PE, adoptată cu 637 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi 26 de abţineri, ''condamnă în cei mai fermi termeni posibili invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia" şi îi solicită acesteia ''să înceteze toate activităţile sale militare din Ucraina".

Eurodeputaţii resping categoric "retorica rusă care face aluzie la posibila recurgere la arme de distrugere în masă", îi reamintesc Rusiei obligaţiile internaţionale şi avertizează cu privire la pericolele unei escaladări nucleare a conflictului, se arată într-un comunicat de presă al PE.

Citit 396 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 21:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.