Matteo Salvini, umilit în Polonia

Matteo Salvini, umilit în Polonia
"Uite ce-a făcut prietenul tău Putin!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul ministru de Interne al Italiei, politicianul de extremă dreapta Matteo Salvini, a fost confruntat de un primar polonez la granița dintre Ucraina și Polonia, unde Salvini a mers în calitate de senator, spunând că vrea să-i ajute pe refugiați. Primarul i-a adus un tricou cu chipul lui Putin, pe care Salvini l-a purtat în trecut. În 2019, Salvini spunea despre Putin că este unul dintre "cei mai buni oameni de stat de pe pământ".

Videoclipul întâlnirii a devenit viral pe rețelele sociale din Italia, oponenții politici ai lui Salvini fiind încântați de disconfortul fostului ministru de Interne, în timp ce primarul orașului Przemysl, Wojciech Bakun, ținea în mână un tricou imprimat cu chipul liderului rus. Vorbind în poloneză și stând alături de Salvini, Bakun a spus că vrea să meargă cu el la graniță și într-o tabără de refugiați, pentru a-i arăta drama poporului ucrainean. "Uite ce-a făcut prietenul tău Putin!", a spus acesta.

Salvini a fost în Polonia pentru a-și arăta solidaritatea față de refugiații care fug de luptele din Ucraina, o călătorie care a stârnit critici în Italia, având în vedere poziția sa anterioară împotriva migranților și sprijinul său ferm pentru Rusia. În timpul unei vizite la Moscova, în 2014, Salvini a fost fotografiat în Piața Roșie purtând același tricou cu chipul lui Putin.

Invazia Ucrainei de către Rusia a bulversat mai multe mișcări de extremă dreaptă din Europa, forțându-le pe unele dintre ele să renunțe la susținerea anterioară față de Putin, scrie Reuters.

Citit 327 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.