Este nevoie de o plafonare a prețurilor la gaze

Este nevoie de o plafonare a prețurilor la gaze
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Este nevoie de un plafon la scara întregii Europe impus preţului gazelor naturale pentru a răspunde la explozia preţurilor şi a ţine sub control volatilitatea preţurilor pe pieţele de gaze şi electricitate, a declarat miercuri directorul general al grupului francez de utilităţi Engie, Catherine MacGregor, transmite Reuters.

"În regim de urgenţă, cred că este important să analizăm o plafonare a preţurilor angro la gaze naturale, la nivel european. Asta va face posibilă o ţinere sub control a volatilităţii", a declarat Catherine MacGregor, la o reuniune organizată de Guvernul francez.

"Nu am mai înregistrat niciodată astfel de niveluri", a spus Catherine MacGregor, referindu-se la maximul istoric de 345 de euro pentru un Megawatt-oră înregistrat luni de preţul de referinţă la gaze naturale în Europa. "Cred că asta justifică măsura plafonării. Suntem într-o situaţie excepţională", a adăugat MacGregor. Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice.

Citit 541 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.