Catastrofă umanitară în orașele asediate de ruși

Catastrofă umanitară în orașele asediate de ruși
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Civilii care speră să fie evacuaţi din oraşele ucrainene asediate continuau să aştepte miercuri, în timp ce un oficial al guvernului de la Kiev a declarat că încă nu este posibil să fie organizate noi coridoare umanitare, informează dpa.

Kievul nu a primit încă un răspuns la propunerile sale adresate Crucii Roşii, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, într-o înregistrare video difuzată miercuri. "Problema coridoarelor umanitare din Izium şi Mariupol este deschisă. În prezent este imposibil să scoatem în siguranţă oameni de acolo", a spus Vereşciuk. "Sunt în curs de stabilire căi pentru a livra hrană şi medicamente", a adăugat ea.

Situaţia din unele oraşe ucrainene - precum Izium, din nord-estul ţării, care se află sub asediul forţelor ruse, şi portul Mariupol, din sud-est, care este de mai multe zile complet încercuit - este considerată catastrofală.

În ultimele zile, oamenii au putut de mai multe ori să fugă prin coridoare speciale. În Mariupol, mai multe încercări de evacuare au eşuat, până când marţi circa 20.000 de persoane au putut părăsi oraşul.

Citit 307 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.