UPDATE Japonia: Patru morţi şi peste 100 de răniţi după cutremur

UPDATE Japonia: Patru morţi şi peste 100 de răniţi după cutremur
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, joi, 17 martie 2022. Patru persoane au murit și alte peste 100 au fost rănite, după ce un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,4 a zguduit miercuri noaptea estul Japoniei, ducând la o avertizare de tsunami pe coasta de nord-est a țării. Cutremurul a deraiat un tren, fără a se înregistra victime.

Joi dimineață, Hirokazu Matsuno, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că au existat patru morți și 107 răniți. Potrivit Agentiei de Meteorologie Japoneza (JMA), epicentrul cutremurului care a avut loc miercuri la 23,36 (14,36 ​​GMT), reevaluat la 7,4 (față de 7,3 inițial), a fost la 60 km adâncime în Oceanul Pacific.

JMA a emis imediat o avertizare pentru valuri de până la un metru înălțime. Avertismentul de tsunami a fost ridicat joi dimineață.

Pe parcursul nopții au fost înregistrate mici replici. În anumite localităţi au fost emise instrucţiuni de evacuare a populației.

Nu a fost detectată nicio anomalie la centrala nucleară Fukushima Daiichi, grav avariată în 2011 de tsunami-ul gigantic provocat de un cutremur cu magnitudinea 9, potrivit Agenției Japoneze pentru Securitate Nucleară (NRA).

(Roxana Artene Penciu)


Japonia: Alertă de tsunami după un nou cutremur la Fukushima! * Japonia a activat miercuri alerta de tsunami după producerea unui cutremur cu magnitudinea 7,3 grade în largul coastelor oraşelor Fukushima şi Miyagi, în nord-estul ţării, relatează EFE.

Seismul s-a produs la 23:36 ora locală (14:36 GMT ) la o adâncime de 60 de kilometri, potrivit Agenţiei de Meteorologie a Japoniei (JMA), care a decretat alerta privind un posibil tsunami în zona cea mai afectată, cu valuri de până la un metru înălţime.

Cutremurul a fost precedat de un alt seism de mai mică intensitate, care a atins nivelul 6 pe scara japoneză, din maximum 7, şi care este axată pe măsurarea agitaţiei apelor de la suprafaţă în zonele afectate de seism.

(Ovidiu Amălinei)

Citit 1969 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.