Disidentul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la încă nouă ani de închisoare

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la încă nouă ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat, marţi, de o instanţă judiciară din Rusia la încă 9 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de escrocherie şi ultraj, infomează cotidianul Le Monde.

„Aleksei Navalnîi a comis o escrocherie, prin furtul de bunuri în cadrul unui grup organizat”, a declarat judecătoarea Margarita Kotova, anunţând o sentinţă de nouă ani de închisoare. Procurorii ceruseră 13 ani de închisoare.

Aleksei Navalnîi consideră că actualul proces, început în februarie, este motivat de raţiuni politice.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, în februarie 2021, condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare, un caz de fraudă din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu.

Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie 2021, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, se află în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova.

Disidentul rus este vizat de încă două anchete, pentru „activităţi extremiste” şi „atingere adusă drepturilor cetăţenilor”.

Citit 1030 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.