Peste 17.000 de sinistraţi, după prima furtună tropicală care a lovit Filipine în acest an

Peste 17.000 de sinistraţi, după prima furtună tropicală care a lovit Filipine în acest an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin o persoană a murit şi peste 17.000 au fost strămutate, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren cauzate de prima furtună tropicală care a lovit Filipine în acest an. Furtuna tropicală Megi, cu numele local Agaton, a lovit coasta de est a ţării, aducând ploi torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au informat luni surse oficiale citate de Agerpres.

Un bărbat de 83 de ani a murit înecat, în provincia Davao De Oro, la 970 de kilometri sud de Manila, au declarat oficialii locali. Două femei au fost rănite, după ce au fost luate de viituri, în provincia Bukidnon din apropiere, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea catastrofelor. "Sunt informaţii privind şi alte victime, însă suntem încă în aşteptarea cifrelor oficiale de la autorităţile regionale", a declarat Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Agenţia a anunţat că 17.892 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele, în 17 provincii afectate de furtuna Megi, în timp ce peste 1.100 de pasageri au rămas blocaţi în porturile maritime din zonele afectate, după ce paza de coastă a suspendat călătoriile pe mare.

Furtuna Megi a slăbit în intensitate şi se deplasează spre nord-nord-vest, a anunţat Biroul de meteorologie, care a precizat că rafalele de vânt ating 75 km/h.

Citit 511 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.