Serghei Lavrov: La fel ca "nazistul" Zelenski, "Hitler avea sânge evreiesc"

Serghei Lavrov: La fel ca "nazistul" Zelenski, "Hitler avea sânge evreiesc"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se confruntă cu critici puternice, după ce a susţinut din nou că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care este evreu, se comportă ca un nazist şi că Hitler avea sânge evreiesc, scrie luni agenţia de presă TPS Israel.

Lavrov a declarat duminică, într-un interviu acordat canalului de ştiri italian Zona Bianca, faptul că Zelenski este evreu "nu neagă elementele naziste din Ucraina. Cred că şi Hitler avea sânge evreiesc. Unii dintre cei mai răi antisemiţi sunt evrei".

Ca urmare a comentariilor lui Lavrov, Ministerul de Externe israelian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Israel, Anatoli Viktorov, pentru o întâlnire de clarificare cu Gary Koren, şeful Diviziei Eurasia şi Balcanii de Vest din minister.

La rândul său, ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a declarat luni că remarcile lui Lavrov sunt "deopotrivă impardonabile şi scandaloase, şi o greşeală istorică teribilă. Evreii nu s-au ucis între ei în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să-i acuzi pe evrei înşişi de antisemitism".

Potrivit Ligii Anti-Defăimare (ADL), "în eforturile sale evident disperate de a justifica invadarea Ucrainei de către Rusia, Lavrov apelează la analogii extrem de ofensatoare şi comparaţii false. Această utilizare abuzivă a naziştilor, a lui Hitler şi a Holocaustului trebuie să înceteze". CEO-ul ADL, Jason Greenblatt, a adăugat că "fiecare aspect al războiului rus împotriva Ucrainei a fost barbar, dar a-l vedea pe Lavrov încercând să născocească o comparaţie cu Hitler reprezintă un nou nivel de josnicie şi este pur şi simplu pervers".

Citit 469 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 15:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.